Pera Llimonera aconsegueix els millors sons de la Mostra d’Igualada: les rialles d’uns menuts que, patacada rere patacada, no poden parar de riure.

Imagineu una classe d’una escola bressol amb sis lliteres i sis infants dormint. Ara imagineu que sou electricistes i heu de canviar la bombeta d’aquella aula, amb el risc que els petits es despertin i comencin a plorar. Això és que li passa al protagonista de Plors de cocodril, una estrena absoluta de la Mostra d’Igualada.

Si teniu fills o heu hagut d’estar mai al càrrec d’un nen petit, sabreu la impotència que se sent quan estan dormint i, de sobte, es desperten i comencen a plorar. Si ho heu viscut, sabreu que fer que es relaxin és tot un repte. I si sou mestres d’escola bressol, segurament estareu tan acostumats a aquesta situació que potser ja sabeu com contrarestar-la. Però un electricista, no.

I aquest és el cas del protagonista de Plors de cocodril, interpretat per Pere Romagosa. L’electricista pretén canviar una bombeta quan, de sobte, un dels nens plora en la foscor. I després un altre. I un altre. Així comença l’odissea del treballador, que comptarà amb llàgrimes, rialles i moltes sorpreses.

Sorpreses que agraden al públic: als menuts, els fa riure amb les seves aventures; als grans, els fa recordar escenes similars. Perquè aquesta obra té un punt de quotidianitat que permet apropar els espectadors a la història, i fins i tot fer-los descobrir paraules: Mama, ara què fa? Els hi tira ‘polvos de talco’ perquè s’han fet caca. Polvos de quèe?

Una història amb un protagonista sapastre que dirigeix Andreu Martínez i que plasma Romagosa amb una bona interpretació. Ho demostra el fet que la majoria dels nens tenen l’esquena metres lluny de la cadira: estan amb el cos tirat endavant, pendents de què passarà a continuació, amb què s’ensopegarà l’electricista, pararan de plorar els nens? I mentrestant, la companyia Pera Llimonera aconsegueix els millors sons de la Mostra d’Igualada: les rialles d’uns menuts que, patacada rere patacada, no poden parar de riure.

“PLORS DE COCODRIL”
Clàudia Rius  – EL NÚVOL  –Mostra d’Igualada.